041 620 489

Mala šola za preživljanje v dvoje – Online program

TRIMESEČNI ONLINE PROGRAM

Mala šola za preživljanje v dvoje

“KAKO KVALITETNO PREŽIVETI V ODNOSU” 

“Kako oživiti partnerski odnos, brez da bi iskali krivdo drug pri drugem”. 

DATUM: S programom začnemo v januarju, aprilu in septembru.


Kontakt
OKVIR PROGRAMA

Program poteka online

Program poteka tri mesece tako, da se srečujemo v živo (online) posamično in v paru.

Program je natačno definiran, da lahko skupaj potujemo po nivojih in po korakih, do željenega cilja.


Kontakt

OKVIR PROGRAMA

Program po korakih

1. Cilj prvega nivoja je, doseči povezanost tako, da spoznamo skupne želje para in posameznikov;

2. Cilj drugega nivoja je, da se posameznika povežeta v komunikaciji.

3. Cilj tretjega nivoja je, da utrjujeta nove načine povezovanja in razreševanja zapletov, preden postanejo »nevzdržni« oziroma preden ju odnese v »stare vzorce« čustvene komunikacije.


Kontakt
ONLINE PROGRAM

Kakšna je investicija

Program poteka tri mesece tako, da se srečujemo v živo (online) posamično in v paru ter preko nalog.

Investicija za posameznico/ka znaša: 540 €; za par znaša: 720 €.

(z možnostjo obročnega odplačevanja)


prijavite se

POGOSTA VPRAŠANJA

Zbrana pogosta vprašanja udeležencev

Nisem prepričana, ali je ta program zame, ker je moj mož tiho in noče sodelovati?
Ja, to je program zate, za vaju saj nujno potrebuješ potrditev svoje resnice, da je tvoje razmišljanje »o možnosti drugačnega sodelovanja v odnosu« realno; in da pri tem potrebuješ oporo in pomoč v svojem prizadevanju, da na pravi način in s pravo mero odnos premakneš iz mrtve točke.
Težko verjamem, da se bi dalo mojega moža spremeniti, vsa leta že ponavlja eno in isto, jaz pa tudi. Težko verjamem, da je program za naju!

Če se še vedno bojujeta, pomeni, da si želita, da drug drugega razumeta in sprejemata. In ravno ta program opozarja na ključne trenutke, ko izgubljamo potenciale za kvaliteten odnos, v kolikor jih ne prepoznamo.

Mislim, da je moj mož bolj površen in da ne zmore globljega odnosa.
Če pogrešate moža, pomeni, da še upate in si želite, da bi bil ob vas in z vami tudi v trenutkih, ko rabite razumevanje, podporo in sočutje. Mogoče pa vam ravno ta program pokaže pot do globlje povezanosti, preko globlje komunikacije o temah, ki so težke.
Ali je še upanje za naju, če me moj mož ne razume, ko »znorim«, ko izvem, da me »ogovarja« prijateljem, posebno pa še »prijateljicam«?
V tem primeru je program nujen za vaju, saj je pogosto tako, da se v prijateljskem razpoloženju velikokrat »spozabimo« in dejansko izdamo partnerski odnos s tem, da »rešujemo« probleme, kjer niso nastali in se zaupamo nekje drugje. Pogosto se tega zavemo, ko se začnemo ukvarjati s tem novim, tujim odnosom, svojega pa zanemarimo.
Ali razumete, da moram pomagati mojemu možu (ali bratu ali sestri ali odraslemu otroku,..), da ne naredi neumnosti in moram uporabiti vsa sredstva, da to naredim, tudi »da izdam njegovo/njeno skrivnost«. Ali ne bi tudi vi tako naredila?

To vprašanje je pogosto in verjamem in lahko razumem, da je ta bolečina izjemna in strašljiva. Toda, ali res dosežemo namen, če prepečimo drugemu/drugi, ki daje vse svoje moči v »ljubezen do svojih strasti in skrivnosti« in dejansko ne vidi druge realnosti in gre »z glavo skozi zid«? Izkušnje kažejo, da moramo biti »kljub našemu jasnemu uvidu«, spoštljivi do drugega, »ki počne neumnosti«, ker je odrasel in mogoče mora še skozi to preizkušnjo, da bo lahko spoznal pravo pot ali pa se bo, žal, porušil vse prejšnje poti. Tu je edino pravilo, takrat je potrebno ohraniti sebe! Ohraniti in ustvarjati moramo svoje lastne globine, ob tem, da ne škodimo svojemu bližnjemu/bližnji.
MNENJA UDELEŽENCEV

Kaj pravijo o tem partnerji?

” Bil sem upoštevan! “

Mislim, da sem svojo partnerko ponovno zainteresiral zame, ker me je upoštevala pri mojem predlogu pri organizaciji doma, kjer prej nikoli nisem imel besede!

” Želim biti povezan s tabo! ”

Vidim, da je ta moja prošnja v besedi, da želim biti povezan prebudila v moji partnerki željo, da me sliši. Rekla mi je, da je to “globoko”. Ja, sploh me še ne pozna, koliko vsega še imam za ponudit.

” Sedaj se lahko pogovarjam o čemrkoli, sedaj vem, da tudi ona čuti moj odklop in ni mi potrebno biti samo tiho in se “odklapljati”. “

Preprosto ji povem, da jo izgubljam ali pa da trenutno ne zmorem poslušati. In se dogovoriva za primernejši čas. In ni se mi potrebno več odklaplajati, ker vem, da to ona čuti in se lahko o tem pogovoriva.

MNENJA UDELEŽENK

Kaj pravijo o tem partnerke?

” Sedaj sem pomirjena, ker vem, da želi izvedeti moje mnenje.”

Ko mi je povedal, da njegovo potrpežljivo poslušanje ni samo to, temveč da se odklopi, sem bila naprej razočarana, potem pa sem dojela, da se pravzaprav oba počutiva slabo, ko “napletam”, ko nama očitno zmanjka pozornosti, jaz pa ne znam “končati”. In mi je lažje, ko sva si to povedala, sedaj se lažje pogovarjam, ker vem, da me bo prekinil in mi pomagal, da bom vseeno povedala kar želim, s tem, da se bo vključil v pogovor.

” Sedaj se o strahu, ki me je hromil, z možem lahko pogovarjam. “

Sedaj sva se dotaknila ogromno področij, ki so bila “zklenjena”, zato so prebujala negotovost in strah. Pravzaprav pa sem ugotovila, da je vse kar nisem poznala, v meni prebujalo strah, da lahko odide. Sedaj ko sem se soočila z nekaterimi strahovi, mi je lažje, vem da so to samo strahovi. In vem, da o njih lahko govorim. Mož zna poslušati.
MNENJA UDELEŽENK

Dame, ki so bile skozi program same?

” Odkrila sem nov svet”

Popeljala ste me skozi strašljivi tunel do točke, kjer so cvetele povsem tuje rože in dobila sem občutek novega sveta, ne da bi zadela ob bolečine in grobosti!

” Izvedela sem, da sem močna”

“Prvič v življenju sem izvedela o sebi, da sem ok. Da sem močna. Da sem delala prave korake, ker so me pripeljali do sem. Ja, sedaj se mi zdi, da nekje visim, saj se je odprlo toliko novega, da ne vem kje bom pristala. Toda hrepenim po “še”.

Povezovanje nepovezanih svetov

Čudovito se mi zdi tako odkrivanje “novega” sveta in povezovanja mojih sedaj “nepovezanih” svetov v neko smiselno celoto. Je odrešujoče. Počutim se, da sem povsem normalna in ni me več strah skupnega popotovanja.

DODATNO V PROGRAMU PREJMEŠ ŠE

Podporo v zaprti Facebook skupini Mala šola za preživljenje v dvoje, kjer se lahko prijaviš: Povezava

Bonusi ob prijavi do 4. januarja; do 4. aprila, do 4. septembra:

  1. Polurni telefonski razgovor;
  2. Test čustvene razmejenosti;
  3. Genogramski intervju, za prepoznavanje čustvene “dote”. 
  4. Možnost srečanja v živo.


PRIJAVA

Z izpolnitvijo obrazca se prijavljate na program

1 Step 1
Prijavljam se

Po elektronski prijavi boste prejeli potrditveno sporočilo s podatki o nakazilu. Prijava je potrjena s plačilom. Za dodatna vprašanja sem vam z veseljem na voljo tudi preko telefona.


keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right