041 620 489

Podkast “Ljubiti se je potrebno učiti!”

BLOG

Podkast “Ljubiti se je potrebno učiti!”

Ja, ljubiti se je potrebno učiti. In ker se nikoli dovolj ne naučimo, se v odnosih včasih zataknemo. In če smo zataknjeni dalj časa in je zataknjenost prevelika, je potrebna neka revizija. Mogoče je potreben pregled, kje se je vse skupaj začelo.

In zakaj se priporoča psihoterapija in ne prijateljeva pomoč posebno v času, ko je zataknjenost že zelo boleča?

Prijateljeva pomoč izhaja iz njegove resničnosti. Prijateljeva resničnost in zato tudi občutja pa so drugačna od odnosa v katerem se zgodi ali dogaja težava. In prijatelj vnaša v tuje odnose svojo resničnost. In obe resnici se pomešata. Čeprav je vtis, da si pomagata.

In psihoterapevt lahko odnos in težave, ki odnos spremljajo, pogleda iz zornega kota “strokovnjaka”, kjer lahko odnos in bolečine sicer zaznava, vendar jih lahko tudi “zdrži” in zato lahko na svoj specifičen način tudi čisti. In zato je lahko bolj celovit v spremljanju in dajanju podpore, dokler posameznik ali par ne odkrijeta lastne poti.

In v čustva usmerjena terapija je lahko učilnica, ali delavnica ali popravljalnica za odnose, ali mala šola za odnose, kot uči (Malasolazapreživljnajevdvoje, na Facebooku).

ZADNJE OBJAVE
BREZPLAČEN PRIROČNIK

Brezplačni priročnik, 6 ključnih ovir, ki uničujejo vajin odnos in kako jih premagati