041 620 489

Svetovanje za pare na razpotju

DISCERNMENT COUNSELLING

Svetovanje za ponovno presojo

Ko smo pred pomembno odločitvijo, ki prizadeva vse naše odnose in odnose naših bližnjih…. krajša posvetovalna terapija (5 zaporednih srečanj po dve uri) posvetovanje za oba partnerja.

Postopek: Partnerja na posvetovanja prihajata skupaj. Nista pa ves čas prisotna na vseh pogovorih. Vzameta si več časa za individualne pogovore. Skupaj pa dorečeta bistvena razmišljanja. Pogovori se odvijajo redno tedensko.

Po teh petih srečanjih se odločita o tem:

NAMEN SVETOVANJA

Pretehtanje dejstev pred odločitvijo

CILJ svetovanja za ponovno presojo je: pridobiti jasnost glede odločanja o prihodnosti zakonske zveze.

Svetovanje temelji na poglobljenem razumevanju in zavedanju, kaj se je zgodilo z njunim zakonom. Posveča se raziskovanju in zavedanju vsakega partnerja posebej o njegovem prispevku k težavam v zakonu. Po svetovanju pa se odločata med tremi možnostmi: Ali obdržati status quo, ali se ločiti, ali poskusiti znova s pomočjo. Pri svetovanju za ponovno presojo je poudarjena jasna razlika med svetovanjem za dobro presojo in terapijo za pare. Pri svetovanju za ponovno presojo ni nobenih posegov pri paru in med sejami ni nobenih zahtev ali izkustvenih ukrepov. “Globlje” delo se zgodi med osebnimi pogovori z vsakim partnerjem posebej in krajšimi skupnimi srečanji.

BREZPLAČEN PRIROČNIK

Brezplačni priročnik, 6 ključnih ovir, ki uničujejo vajin odnos in kako jih premagati