041 620 489

Zdi se, kot da sva se odtujila v spolnosti

BLOG

Zdi se, kot da sva se odtujila v spolnosti

Pred časom sem prejela izpoved, ki me je zelo nagovorila. Vsebovala je odkrito, iskreno in pogumno ugotovitev, ki, bodimo odkriti, pogosto obišče partnerski odnos, v različnih obdobjih življenja. In to je izjava:

“Zdi se, kot da sva se odtujila v spolnosti! “

Kot je običajno, se takšna bolečina ali zataji in preskoči, v vsakem primeru pa prej ali slej povzroči tiho zamero. In vedno povzroči odtujenost in umik.
No tu je, kljub bolečini v izjavi, nadaljevanje izjave in predstavljena še ena posledica. Predstavljena je bolečina izgube, ker sta, kot par, izgubila nekaj dragocenega, nekaj, ker jima je veliko pomenilo (dalo) in to je:

“Ni več neke romantike. “

In to še ni vse, sledila je še izjava, ki je presežna, saj »gre do konca« v razmišljanju o posledicah “zataknjenosti“ v  to “izgubo”:

“Samoumevno nama je da sva skupaj”

Na koncu je bila podana misel (izjava):

»In to je tako dolgočasno!«

Naj razložim v kakšnem smislu me je ta izjava pomirila.

  • Partnerja sta svoje iskreno razmišljanje privedla na sam rob. Noro? Ne, zrelo in pogumno! Kajti ravno razmišljanje, ki si ga upamo pripeljati (beri izreči) »do konca«, nas lahko privede naprej ali celo v odločitev za nekaj novega, za nov začetek.
  • Partnerja, ki sta si upala razmišljati o svojem intimnem odnosu tudi na tak način, sta na dobri poti, da spoznata in ob pomoči tudi presežeta različne zataknjenosti v odnosu!

 

Partnerja, ki se pogovarjata o svojih težavah v odnosu, sicer zadevata ob boleče in tudi tabu teme, toda odkrivanje, lahko pomeni osvetlitev. In kot rečejo, »kjer posije sonce, izginejo vse sence«, se v jasnosti in preglednosti izrečenega, »stvari poštimajo«.

Partnerja pa, ki si upata prositi za pomoč, imata zagotovo že veliko tabu tem razčiščenih ali pa je njuna izkušnja »okušanja« bližine in topline močnejša od odporov.

Včasih pa moramo začeti najprej »pometati pred lastnim pragom«, ker pomeni, da moramo najprej odkriti veliko o sebi.

In tudi na tej poti ni potrebno da je potovanje osamljeno. Izdelan in preverjen ter preizkušen je »genogramski intervju«, na katerega se lahko prijavite oziroma naročite.

Za več informacij je na voljo tudi brezplačni petnajstminutni telefonski pogovor.

Pa vse dobro in seveda veliko poguma želim!

Štefanija

ZADNJE OBJAVE
BREZPLAČEN PRIROČNIK

Brezplačni priročnik, 6 ključnih ovir, ki uničujejo vajin odnos in kako jih premagati